To live a creative life, we must loose our fear of being wrong

Joseph Chilton Pearce

Zentangle

Wat is Zentangle®

Zentangle is heel leuk!

Zentangle is een gemakkelijk te leren, ontspannende en unieke manier om door het tekenen van repetitive patronen prachtige tekeningen te maken.

Eenvoudig

Je bent er zo mee weg.  Alles wordt voorgetekend. Als je Zentangle vaker beoefent zul je merken dat je steeds gemakkelijker mogelijkheden vindt om alle patronen te combineren.

Ontspannend

Doordat alle patronen stap voor stap worden voorgetekend moet je zelf geen beslissing nemen.  Dit verzacht onmiddellijk je geest. Bij Zentangle zijn er geen “oepsies”, geen fouten. Wat zich aandient daar werk je mee, net zoals in het leven.  We kijken daarom ook steeds naar de mogelijkheden.

Creatieve mindfulness

Bij Zentangle staat het proces van tekenen met aandacht centraal.  Het gaat om de weg en niet om het resultaat.  Geen oordeel.

Neem zeker eens een kijkje op TangleAtelier

Waar is het ontstaan?

De Zentangle methode is in de Verenigde Staten ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts.  Maria werkte jarenlang als illustrator en kalligrafe.  Rick leefde vele jaren als monnik in Indië waar hij zich onderlegde in verscheidene vormen van meditatie.  Door hun samenkomst is de Zentangle methode kunnen ontstaan.  Meer hierover vind je op www.zentangle.com

Is Zentangle iets voor jou?

Iedereen kan het!

Je hebt geen tekentalent of tekenervaring nodig.  Als je je naam kan schrijven kan je tanglen. Zo eenvoudig is het! Een tangle of patroon is opgebouwd uit kleine, overzichtelijke stapjes.  Alles wordt voorgetekend en eens je het beet hebt is het pure fun!

Heb je wel tekenervaring of tekentalent dan zal Zentangle deze talenten verdiepen.

Het kan overal!

Doordat je van tanglen rustig wordt is het ideaal om te doen als je ergens moet wachten. Op de trein, in de wachtzaal bij de dokter, tijdens de pauze in het park…. waar je maar wil.  Je tile, je pen en potlood neemt weinig plaats in en past perfect in je zak.

15 minuten per dag!

Meer heb je niet nodig om de Zentangle Methode te beoefenen.  Het is ideaal om te doen net voor het slapengaan. 

De goedkoopste hobby die er is!

Het materiaal dat je nodig hebt krijg je bij de basisworkshop.  Je kan hier een heel eind mee aan de slag.

Benieuwd geworden?  Kijk dan snel naar de verschillende workshopmogelijkheden.

Zoek je een unieke invulling te geven aan je teambuilding of bedrijfsuitje? Ben je op zoek naar een leuk idee voor een verjaardagsfeest, familiefeest of vriendenavond?  Wil je graag iets origineels aanbieden op de jaarlijkse samenkomst van je vereniging?  Of ben je op zoek naar een uniek geschenk?  Dan kan een Zentangle workshop die originele invulling zijn.

Particulieren, bedrijven, organisaties en scholen kunnen ook bij mij terecht voor ontspannende, leuke, creatieve workshops.

Heb je een specifieke vraag?  Neem gerust contact met me op. Samen met jou bekijk ik wat de mogelijkheden zijn.