#massage #massagewielsbeke #lichaamsmassage #energetischemassage #massagewaregem #massagesintbaafsvijve #therapeutischemassage #energetischemassage #holisticpulsing

and I said to my body, softly: I want to be your friend. It took a long breath and replied: I have been waiting my whole life for this

Nayyirah Waheed

Helend Lichaamswerk

Meer dan 1000 woorden

Werken aan jezelf door middel van pulsing of massage is een veilige en zachte vorm van menselijk contact en komt tegemoet aan de behoefte van de mens om aangeraakt te worden. Door terug contact te maken met je lichaam leer je je noden en je verlangens beter ontdekken.

We staan er niet altijd bij stil, maar genezing is van nature energetisch van aard. Elk gezondheidsprobleem heeft zowel een fysieke als een energetische component. Liefdevolle aandacht voor je fysieke lichaam heeft impact op het mentale en emotionele welzijn van het lichaam. Massagetherapie kan je helpen om de natuurlijke balans tussen je lichaam en je emoties te herstellen.

Massage en pulsing bestrijdt geen symptomen maar bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam zodat er doorstroming komt en de blokkades worden opgeheven.

Het lichaam streeft altijd naar een natuurlijke balans. Dan is er evenwicht in denken, voelen, handelen. Een gezond lichaam is zowel ontspannen, soepel als sterk en energetisch.

Wanneer is helend lichaamswerk zinvol?

  • nek- en schouderklachten
  • burn-out / bore-out / stress gerelateerde klachten / chronische vermoeidheid
  • menopauzeklachten / menstruatieproblemen
  • hoofdpijn en migraine
  • gevoelens van onrust / onzekerheid / minderwaardigheid
  • eenzaamheid / depressie
  • angst- en paniekstoornissen
  • slaapstoornissen
  • sociale- en relatieproblemen
  • te weinig in contact kunnen komen met eigen gevoelens en emoties

Wat kan je verwachten?

We starten met een voorgesprek om te kijken wat je lichamelijke/emotionele klachten en je verwachtingen zijn.

Er is voldoende ruimte om te praten over wat er op dit moment speelt bij jou. Dit kunnen specifieke klachten zijn, maar bijvoorbeeld ook een gebeurtenis die je bezighoudt. Indien nodig doen we eerst een bewustzijnsoefening.

In overleg met jou wordt de meest passende behandeling gekozen.

Holistic pulsing wordt over de kleding gegeven. Bij de integratieve massage mag je je slip aanhouden.

Na de behandeling drinken we samen een kop thee of water en bespreken wat je hebt ervaren. Wanneer mij iets is opgevallen zal ik dat ook met je bespreken.

Als eventueel uit de intake zou blijken dat er sprake is van contra-indicaties (koorts, hartstoornis, zwangerschap, recente breuken, algeheel onwel zijn of te veel pijn) kan ik weigeren je te behandelen. Bij twijfel zal ik je adviseren om eerst jouw behandelend arts te raadplegen.

Lichaamsgerichte therapie kan voor iedereen. Het kan een goede aanvulling vormen op de reguliere zorg van huisarts, fysiotherapeut en gesprekstherapie.